Vildes brÖn
Aprikosbullar:
50g jäst
6 dl vatten (37 grader)
150g torkade aprikoser (i strimlor)
1 msk råsocker
1.5 tsk salt
lite flytande margarin
2.5 dl solrösfrön
15 dl mjöl (eller till degen känns fin)
Blanda i alla ingredienser i den ordningen som står.
Jäs 30 min i skålen.
Baka ut bullarna och lägg dem på plåten.
Jäs 30 min.
Grädda i mitten av ugnen, på 250 grader, i ungefär 15 minuter.
Linfrölimpa:
50g jäst
6 dl vatten (37 grader)
2 msk råsocker
1.5 tsk salt
lite olja
4 dl rågsikt
12 dl mjöl (höfta lite)
Blanda i alla ingredienser i den ordningen som står.
Dela degen i två och lägg i två limpbakformar.
Jäs i 1 timme.
Grädda längst ner i ugnen, på 200 grader, i cirkus 30 minuter.
Jag kom på dessa själv idag. Sköt från höften om man så säger.
Undrar hur de smakar....
Kommentarer
Postat av: lars
ååå gud vad gott det ser ut! det vattnas asmycket i munnen nu. :)
Trackback