Storhetsvansinne?

Jag drömde i natt att min och vildes fina blogg låg på topplistan av mest aktiva på blogg.se. Haha jag undrar vad en psykoanalytiker skulle säga om det, någon undertryckt önskan från barndomen kanske? Jag tycker i och försig att det är ganska roligt att titta på de bloggarna som ligger på "listan", man får lite perspektiv på saker och ting.. :)


Nu ska jag och daniel laga potatis och purjolökssoppa, det är jättegott!




lasseman

Genombrott

Genombrott

Reven rev en annan rev

Reven rev en annan rev

Skidkungen

Det har varit toppen i fjällen! Kändes tungt med bussresa framochtillbaka med det fick över förväntan. Hade bälte på mig hela vägen hem (tänkte på lilla Öregrund).

Jag åkte skidor som en gud...hrm. Tant. Men ändå, det var härligt.
Det var roligt att träffa familjen, inkl. mormor igen.
Åt en massa god mat. Avslutade med semlor igårkväll, gud va gott.


/skidvilde




ps. Vi såg en räv. 

63:an mellan Hallen och Östersund.

Tjejen som sitter bredvid mig har sådana adidasbyxor som jag var avundsjuk på lars att hon hade i sexan. De var tuffa.....DÅ! Hallå, man kan ju bli deprimerad för mindre.

....å, herregud nu kom en till tjej på. Hon berättar för adidasbyxan hur dÅligt hon mår. Hon har scharlakansfeber, och är så sjuk att hon inte ens "kunna rÖkt".... Då är man nog riktigt ordentligt sjuk om man är 15 år. Frågan är varför hon sitter på bussen överhuvudtaget?

Nu får jag även reda på att dottern till Norges tredje bästa målare sitter bakom mig....håll i hatten!


Känner att jag hänger med eliten.

/vilde

En vy från limpan

En vy från limpan

Magmonster

Jag har lidit av varje form av magåkomma mellan förstoppning och ...inte förstoppning som finns under en vecka. Plus att jag dessutom varit extra hungrig..Jag känner mig ärligt talat lite sliten. Det är som att det satt ett litet monster i något av allt det jag mumsade i mig förra helgen som åkte med ner i magen. Å nu sitter det därinne i min magsäck å lurar å rör runt bland min magsaft å gör all världens djävulsskaper(usch vad äckligt det lät). Jag försökte dokumentera hur man ser ut efter en sådan här vecka, men jag tror jag låter bli..jag ser ut som en knarkare.

Det kan ju i och för sig vara så att min mage lider av posttraumatisk stress av att ha en familj som min. Hur som helst hoppas jag att det går över snart så att jag kan börja känna mig normal igen.

Sen önskar jag att min granne och hans babiankompisar slutar skrika som mongon var femte sekund. Det är otroligt störande. Min mage behöver lugn  och ro.

Kram från en tillfrisknande Lars

Smulpaj

På väg hem från träning.

- Det ska bli roligt att göra smulpaj. Har nog inte gjort det sen i somras...
- Men sa inte du att det var för att du fick ont i knäna?
- Vadå?! ....knäna?
- Ja, men du fick ju ont i knäna av utfall. Du sa det...
- Neje, smulpaj!





Jag ska laga laxpaj och baka blåbärssmulpaj med marshmallows.

Mina antidepressiva

Mina antidepressiva

Kom och ta mig då!



GlassMedChokladsåsUrHinkMedStorSked
- jag kreverar snart!



Känns som om alla krafter i hela universum är riktade mot mig. Och inte på ett bra sätt, utan det sämsta tänkbara. Det är sjukt mycket i skolan, jag har cpångest (och ja jag vet jag har samma vokabulär som en fjortis som jobbar på coop....men det skiter jag i för jag är också skoltrött) över sommarjobbsansökningen som jag borde ägna mig åt, planerna på en veckas "semester" i mars spolierades av bajsLinus och sen så fuckar bloggen upp sig rejält då jag skrivit värsta spyan om hur överjävligt mitt liv är just nu - allt försvinner.

Så nu ber jag på mina jeansbeklädda (jag skriver inte bara för då låter det så himla nördigt...räcker som det är, ändå) knän. Kom och ta mig. Jag vet jag står näst på tur.

Idag på väg hem efter seminariet när jag var fruktansvärt irriterad på lärarna, och på vädret som tvingar mig att dra på mig mjukisbyxor över jeansen (!), önskade jag att jag skulle bli påkörd av en bil. Lite sådär lagom, typ som Roadkill (Ullis). Så jag slapp allt för ett tag. Förmodligen skulle nicklas pyssla om mig jättemycket också.

Min önskan slog inte in och lika bra var väl det. Upptäckte att man kommer långt med tre tårar vid matbordet också. Det hjälpte. En för skolan, en för sommarjobb och en för "semestern".  Funderade på att fälla en för mitt spårlöstförsvunna blogginlägg, men jag kom på att jag var mer arg än ledsen.


/vilde









Lars och Daniel

Lars och Daniel

Attgöralista

Jag har typ världens mest ostrukturerade att göra lista. Alla måsten hopar sig i mitt röda lilla huvud.

* dammsuga mitt rum (det är hår överallt)
* komma på ett ämne att skriva projekt arbete om
* söka vetenskapliga artiklar (imorgon ska de vara "annoterade" och klara)
* säga upp lägenheten (och fixa lift hem i juni)
* hitta lägenhet i lkpg tills första juni

* kolla upp vad vi har för schema på sista kursen denna termin
* städa toan (det är min tur)
* träna (frågade nicklas om han tyckte jag skulle gå dit idag...han sa nja...jag tog det som ett nej)
* moppa golvet (allt popcornsalt från i lördagsnatt, när baby åt i sängen och jag sopade ner det på golvet, måste bort)
* söka sommarjobb
* komma på var jag ska ha mina möbler i sommar
* lista ut ett sätt att vara med på julias student (även om skolan inte slutat tills dess)

* hitta bussar som kör helvetesturen (sammanlagt 9h) från umeå till höglekardalen (där min familj är nästa vecka) och tillbaka
* skriva cv och personligt brev som jag kan skicka ut till alla i hela världen
* måla naglarna (både på händerna och fötterna)
* hitta en gott och roligt recept till på fredag (då jag och nicklas ska bjuda hans päron på middag)
* slänga en skokartong
* tvätta inför fjällen

* förbereda en redovisning till på torsdag (utifrån 30 sidor ur en avhandling från kth)
* betala räkningar (tänk om jag skulle glömma att det bara är 28 dagar)
* förbereda och hålla i ett cpseminarium i filosofi
* komma i toppform (i nära relation med punkten "träna")
* fundera ut vad jag och ullis ska skriva för exjobb
* skicka ut exjobbsansökningar till företag i sthlm


Ringde och beklagade mig hos både pappa och nicklas. Fick lite stöd, och råd.
Nicklas undrade varför jag oroade mig för var jag skulle ställa min säng i sommar. Jag kunde inte svara på det.

Forsatte att läsa avhandlingen....men när det började hetta till så var jag tvungen att bryta.

/yr

ps. Har ätit två dödskallar med lakritssmak. Skulle ätit fler om inte "komma i toppform" hade ekat. ds.


Min hjälte

Min hjälte

Marx och blåbärssmoothie

"Människan som subjekt har skapat ett objekt, som genom dialektisk omkastning blir till subjekt och därmed gör sig själv till objekt."

Jag skäms för att berätta det här men att blogga handlar väl delvis om att utelämna sig själv så långt det bara är möjligt så jag kör väl på... Jag var tvungen att slå upp vad subjekt betyder..bra början på en tio sidor lång och trååkig hemtentamen. Det är något med denna tenta som gör att det inte går att komma igång. Jag känner ett starkt motstånd till att lära mig det här. Jag har dock bara tre dagar kvar så jag antar att jag borde börja jobba på det ganska snart.
Ett smartass i min klass sa på senaste seminariet att "allting handlar om incitament".  Det stressar mig en aning att jag fortfarande inte har den blekaste om vad han menade. Gulp. Jag kanske kan maila och fråga.. ?(höhö).

Så jag gjorde tre portioner smoothie för att få inspirationen att rinna till, som jag nu jobbar på att få ner. Min mixer luktade bränt när jag mixade, jag undrar om det är normalt? 
Marx alienanations teorier täcks numera av ett antal blåa fläckar, och det, tycker jag är inspirerande om något!

Här kommer det önskade laxpajreceptet:

Pajdeg(till ganska stor pajform):
               3 dl mjöl
               1 dl olivolja
                ½ dl lättmjölk
               ½ tsk salt
Förgrädda 10 min i 200 grader

Fyllning: gravad eller rökt lax i önskad mängd (typ 200 gram)
                bladspenat
                tomat
                äggstanning ( 2 dl mjölk + 2 ägg,salt peppar,salladskrydda)
                ost om man vill

Grädda 20 -30 min!


Nu ska jag återgå till mina sociologi gubbar.

Larsbars










Vilde, till fjälls, med man.

Vilde, till fjälls, med man.

Nedre Nyland 2 - tuffaste bynamnet so far.

Vaknade tidigt imorse. Vi (jag och baby) åkte på en tur, med hans föräldrar, till Nedre Nyland 2 där hans mormor bor i mitten av ingenting. Nicklas försökte installera trådlöst nätverk i mormorns hus. Värsta högteknologiskt. Trots tappra försök (genom att byta framochtillbaka mellan blå och grå sladd, och mixtra med lösenord) så lyckades det inte. I vanliga fall är han en riktig tekniker. Vi fick iallafall vofflor med smör och socker, himla gott. Efter att vi burit in lite ved så kunde ugnen "sättas på" (den är vedeldad....hela huset värms faktiskt upp av ved) och nicklas mor (passar bättre än mamma i detta mysiga sammanhang) värmde lite vatten till termosar. Hon hade fixat fika som vi skulle ha med oss till "fjällen" (Agnäsbacken). Det är lika stort som Botkyrkabacken, men är som att vara i fjällen (för en stockholmare).

Så kom vi till backen, och jag hade väl svarat lite kaxigt att jag var "ganska bra faktiskt". Det skulle jag få ångra...tårarna kom när jag till min fasa upptäckte att enda sättet att ta sig till liften var att åka nedför en röd (!) backe, full av småsmå störtloppsåkande människor. Första svängen skulle jag göra inför puplik (nicklas och hans föräldrar) i isig brant backe. Försökte blåsa mig själv i ögonen så tårarna skulle torka (tror det funkade) och sen började jag glida nedåt i sidled. Väl nere på skakiga ben så fick vi reda på att den backen var den enda som var öppen (ja och barnbacken, men den är för plan för mig -tufft!). Det var bara att försöka återkalla alla minnen av vad skidlärare sagt, "tryck till ordentligt då glider du inte" (hallå, det gör man visst det...). Efter några åk så blev jag lite mer stabil, psykiskt iallafall... Vi fikade i en mysig liten stuga. Varm oboy, leverpastejsmackor och apelsin. Utsikten var helt enorm, man såg hur långt som helst och det var bara vittvittvitt. Jag fick en riktig "frilufsinjektion". Det var härligt.


Det har varit en riktigt fin dag, mysig och god. Som när man var liten. Jag var barn idag. 

//vilde

Bakar bröd nu. Kände att det var något som fattades.




ps. Jag saknar min Lars. Nästan mer nu sen vi startat bloggen... Hon är verkligen bra. ds.



Lördagskåserier

Jag saknar min vilde. Mycket. Här sitter jag i min korsett och fixade hår efter en schlagerutekväll som urartade(!) till en parkväll med romantisk film. Jag känner mig snuvad på glitter och glamour. Ungefär som en dragqueen utan fejkbröst och lösögonfransar..
Mina partyprinsessor saknas mig! Hoppas att ni (Alice och Elina) mina raringar har det fint ikväll!

Nu ska jag försöka krångla mig ur min korsett och äta vindruvor och popcorn.

over and out

Lars

Att göra affärer - shoppa i medvind.

 

Vad är skillnaden mellan att tjäna och att spara pengar? Tjänar man pengar får man mer pengar. Sparar man så får man också mer pengar (i längden). Det känns som att skillnaden är obetydlig. På sätt och vis kan man ju göra en investering när man sparar också. Man köper något som har ett högre värde än man betalar. Per definition så är det en felaktig slutsats om man syftar på marknadsvärdet....men nu gör inte jag det utan jag syftar på det personliga värdet på plagget (och det är alltid ett plagg i mitt fall). Men jag tror nästan att jag både har tjänat och investerat pengar idag. Var först på lyxig brunch-buffé på Rex (halva priset....för att jag är student). Gick förbi HM och köpte ett par svarta snortajta jeans (mycket prisvärda). Flanerade vidare till Flott där de hade halva reapriset (!). Jag köpte ett par svarta finskor med vita ränder och en kort vårjacka innan vi cyklade (gratis) hem. Sammanlagt har jag tjänat ungefär 2800kr. Det tycker jag var ganska bra jobbat på bara några timmar. Vad tycker ni?

 

Om det fortsätter i den här takten så undrar jag om jag verkligen behöver ett sommarjobb. Shoppar jag varje lördag fram till sommaren kommer jag att vara rik när semestern nalkas. Det tål att tänkas på.

 

//businessvilde


Bh jakt!

Jag gav mig ut  i jakten på en bh idag! Jag ville ha en axelbandslös som man kan ha under klänningar och så.. Men jag vet inte,jag har jättesvårt att hitta någon bra så jag brukar gå hem tomhänt.Undra vilken sorts bröst man "stöper" bhar efter egentligen..inte min sort iaf!

 Jag tänkte iaf att jag skulle pröva lyckan idag! Gud vad dyrt det är förresten,det fanns typ bh:ar för över 500 kr..inget för en student! Jag började med att prova en svart jättesnygg från Calvin Klein..tyvärr såg jag ut som madonna så den åkte snabbt av. Sedan var de antingen för stora eller för små..jag tror inte riktigt jag har koll på min storlek heller. Jag provade en som gjorde att jag såg ut att ha två äpplen mitt på bröstkorgen.Undra hur ens bröst ska se ut för att den ska sitta snyggt..eller jag vill nog inte veta förresten  :)

Jag var redo att ge upp då jag hittade (på rean!!) en skitsnygg lite korsettaktig bh som satt perfek! Jag älskar reor, det finns nästan inget bättre än att hitta fina kläder på rea!
Expediten sa att den var jättefin på sommaren till jeans åså..m e n jag tror inte riktigt att det är min grej.

Det får räcka med att jag vet att jag är fin under kläderna :)
//Lars




Fredagsmiddag á la Vilde

Jag äter björnbärs yoghurt med musli, och knäckebröd (ett med korv och ett med leverpastej) framför datorn. Gud, vad hemskt det lät.... Jag har "stockholmstreetstyle" som min modekompis, så jag är inte ensam. Min Nicklas är och spelar beach volleyboll med sina utländska vänner, och han ska komma hit senare ikväll. Vi ska titta på heroes, vår nya serie. Tror vi följer typ fyra nu; lost, prison break, my name is earl...ja, och heroes. Sen följer jag desperate housewifes och entourage lite sporadiskt sådär.

Jag är inte nördig, nej!

....oj, det kom leverpastej på musen....oj

Nej, nu ska jag gå och handla läsk och chirre (jag ska inte äta det själv....det är lite för sorgligt.....beentheredonethat)!

Hoppas Lars och Daniel har det fint!!
Kram till dem!


Vilde och Lars.

Detta är vi, Vilde och Lars.

En blogg av Vilde

Trodde faktiskt aldrig att jag, tillsammans med min bästis Lars, skulle bli innehavare av en blogg. Det känns lite som förra våren då jag halvnykter kom till en fest och höll på att dö av förfärelse när jag såg att folk stod i vardagsrummet och sjöng med Sing Star . Det var liksom bara för pinsamt för att jag skulle ens va i samma rum. Hrm....det slutade, efter ett x antal öl, med att jag stod och skreksjöng inför x antal personer. Jag var skitlycklig då. Samma känsla som jag först fick av Sing Star-grejen fick jag när jag hörde talas om "bloggverksamheten". Det kändes som att lämna ut sig alldeles för mycket....just då. Nu känns det bara jättekul. Jag vill vara hur "öppenhjärtlig" som helst. Hoppas, för allt i världen, att jag inte bli ner tagen på jorden som jag blev efter min debut som sångerska (fick eskort av vänner hela vägen hem).

Detta är en ny era.

Vilde och Lars har fått barn; santasmeralda!





ps. fan, jag måste köpa Sing Star....då är min lycka gjord. ds.

"Frisören" av Lars

Jag har länge tänkt göra något åt mitt svintoliknande hår, som jag måste erkänna har låtit växa fritt sedan i somras. Hur töntigt det än låter så har jag nästan skämts att visa upp mitt vanvårdade hår för en frisör och skjutit upp det ännu mer..
Men men, i onsdags på min lediga dag gick det inte längre att låta håret se ut som det gjorde, det var bara fult fult fult. Så jag cyklade ner till Linköping stad och tänkte att jag skulle ta första bästa frisör jag såg, jag kände mig ganska desperat. Jag ratade en tantfrisör, men hittade en annan frisör lite längre bort och gick in. Det var alldeles tomt där, något som kändes lite konstigt, men jag var som sagt desperat. Så kommer det ut en tjej från bakre rummet och jag frågar om hon kan klippa mig direkt, och javisst säger hon..
Det är nu det hemska börjar, jag sägar att jag bara vill toppa mig lite och hon börjar klippa mig. Alltså är det bara jag eller brukar inte frisörer blöta håret först??? Hon klipper alltså mitt hår torrt..å jag vågar inte säga nåt..jag börjar däremot svettas..mycket! Sedan kommer en annan tjej ut från det bakre rummet, och plötsligt slår det mig att dom är skitfula i håret..och jag ber en kort bön att det inte är dom som klipper varandra. Efter att hon har klippt klart, börjar frisören föna mig..??! Jag har alltså fortfarande torrt hår..Sedan kletar hon på antifrizz kräm..på mitt spikraka ganska glansiga hår som ligger som smetat längs huvudsvålen om jag inte gör något åt det. Till sist sveper hon av mig förklädet så att allt hår kommer över mina mörka byxor..
På ostadiga ben och helt svettig på ryggen betalar jag och går därifrån.. Håret ser ganska okej ut och Daniel såg typ ingen skillnad, så ingen större skada skedd trots de skräckfilmsliknande omständigheterna. Och det störande faktumet att jag för tre kronor till hade kunnat klippa mig hos en björn axen trainee.
Summan av kardemumman: jag klipper mig aldrig mer hos en okänd frisör, det hade kunnat sluta illa.


Första inlägget

Välkommen till  vår nya blogg!